Adıyaman’da Şehit Ateşi: Sözleşmeli Er Abdulkadir Akıncı’nın Acı Haberi Ailesine Ulaştı
Adıyaman’da Şehit Ateşi: Sözleşmeli Er Abdulkadir Akıncı’nın Acı Haberi Ailesine Ulaştı
Adıyaman, Türkiye’nin güneydoğusunda yer alan bir şehir, bugün acı bir haberle sarsıldı. Milli Savunma Bakanlığı, Suriye’nin İdlib kentinde yürütülen Bahar Kalkanı Harekatı bölgesinde meydana gelen bir araç kazasında Sözleşmeli Er Abdulkadir Akıncı’nın (23) şehit olduğunu duyurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sürdürülen Bahar Kalkanı Harekatı sırasında meydana gelen araç kazasında Sözleşmeli Er Abdulkadir Akıncı ağır yaralandı. Kaza sonrası bölgeden tahliye edilen Akıncı, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak, doktorların tüm müdahalelerine rağmen genç asker hayatını kaybetti.

Aile ve Yakınlarına Acı Haber Ulaştı

Maliha ve Mehmet Akıncı çiftinin iki çocuğundan büyüğü olan Abdulkadir Akıncı’nın acı haberi, Adıyaman’ın Yeşilyurt Mahallesi’ndeki baba evine ulaştı. Akraba ve komşuların taziye ziyaretleriyle aile evi hüzünle doldu. Ailenin yaşadığı ev ve sokak, Türk bayraklarıyla donatıldı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan Başsağlığı Mesajı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından bir başsağlığı mesajı yayınladı. Kurtulmuş, mesajında “Bahar Kalkanı Harekât bölgesinde şehit olan Mehmetçiğimiz Abdulkadir Akıncı’ya Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır, aziz milletimize başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bu olay, Türkiye’nin Suriye’deki operasyonlarının risklerini ve zorluklarını bir kez daha gözler önüne serdi. Şehit olan Sözleşmeli Er Abdulkadir Akıncı’nın anısına saygıyla…

Diyarportal
Official Verified Account

Diyarportal.com diyarbakır adına açılmış olup diyarbakırda yaşananları size sunmak için açılmıştır

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://diyarportal.com/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!