Moskova'daki Terör Saldırısı: 4 Şüpheli Tutuklandı
Moskova'daki Terör Saldırısı: 4 Şüpheli Tutuklandı
22 Mart'ta Moskova'da bulunan Crocus City Hall konser salonuna düzenlenen ve DEAŞ tarafından üstlenilen terör saldırısında 137 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi ise yaralandı. Saldırının ardından yakalanan 4 şüpheli, Moskova Basmanny Bölge Mahkemesi tarafından tutuklandı.

Tutuklanan şüphelilerin isimleri Dalercon Mirzoyev, Saidakram Murodali Raçabalizoda, Fariduni Şamsidin ve Muhammadsobir Fayzov olarak açıklandı. Mahkeme tarafından yapılan açıklamada, şüphelilerin Rusya Federasyonu Ceza Kanunu'nun 205 sayılı yasası (terör eylemleri) kapsamında 1 ay 28 gün yani 22 Mayıs 2024 tarihine kadar tutukluluk kararı aldığı belirtildi.

Şüphelilerden Rachabalizoda ve Mirzoyev'in suçlamaları kabul ettikleri ifade edildi. Basmanny Bölge Mahkemesi'nin paylaştığı görüntülerde şüphelilerin yüzlerinde morluk ve şişlikler dikkat çekti.

Saldırı Nasıl Gerçekleşti?

22 Mart akşamı saat 20:30 sularında Crocus City Hall konser salonuna silahlı kişilerce saldırı düzenlendi. Saldırganların otomatik silahlarla salonda rastgele ateş açtığı ve patlayıcı madde kullandığı belirtildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde panik halinde kaçışan insanlar ve yere yığılan yaralılar görüldü. Konser salonunun bulunduğu binanın çatısında da yangın çıkarken, çatı bir süre sonra çöktü.

Saldırının Sonrası

Saldırıda 137 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin ise yaralandığı açıklandı. Yaralılardan bazılarının durumu kritikti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı düzenleyen 4 teröristin de içinde olduğu 11 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Saldırıya Tepkiler

Saldırı, Rusya ve dünya genelinde büyük tepkilere yol açtı. Birçok ülke ve uluslararası kuruluş saldırıyı kınadı ve Rusya'ya taziyelerini iletti.

Soruşturma Devam Ediyor

Saldırının arkasındaki organizasyon ve motivasyon hakkında yetkililer tarafından detaylı bilgi verilmedi. Soruşturmanın devam ettiği ve saldırıya ilişkin daha fazla bilginin ilerleyen günlerde paylaşılacağı belirtildi.

Diyarportal
Official Verified Account

Diyarportal.com diyarbakır adına açılmış olup diyarbakırda yaşananları size sunmak için açılmıştır

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://diyarportal.com/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!