Bismil Prof. Dr. Aziz Sancar Bilgi Evi öğrencileri Güneş Evi’ni gezdi
Diyarbakır...

Bismil Prof. Dr. Aziz Sancar Bilgi Evi öğrencileri Güneş Evi’ni gezdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bismil Prof. Dr. Aziz Sancar Bilgi Evi öğrencilerine Güneş Evi gezisi düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi, kent merkez ve kırsalda yaşayan çocuklar ve gençler için Diyarbakır’ın tarihi, turistik ve önemli yerlerini tanımaları amacıyla düzenlediği “Gez-Gör Diyarbakır” etkinlikleri devam ediyor.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı Bismil Prof. Dr. Aziz Sancar Bilgi Evi öğrencileri Gez-Gör Diyarbakır etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi’ne ait doğa dostu yenilenebilir enerji kaynakları örneklerinden olan Güneş Evi’ni gezdi.

Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda yer alan Güneş Evi’ni gezen öğrenciler, güneş enerjisi panellerini, güneş ışınlarının enerjiye dönüşümünü ve kullanım alanlarını yakından görme ve öğrenme fırsatı yakaladı.

Güneş Evi görevlileri, öğrencilere yenilenebilir enerji kaynakları ve fosil yakıtları konusunda bilgilendirme yaparak fosil yakıtlar ve yenilebilir enerji kaynakları hakkında öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtladı.

Öğrenciler, gezinin ardından Sümerpark’ta yer alan Selahaddin Eyyubi Bilgi Evi Robotik Kodlama Atölyelerine katıldı. Eğitmenlerden teknoloji, robot ve robotik kodlama, konularında bilgi alan öğrenciler, atölyelerde pratik yaptı.

Diyarportal
Official Verified Account

Diyarportal.com diyarbakır adına açılmış olup diyarbakırda yaşananları size sunmak için açılmıştır

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://diyarportal.com/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!