DİSKİ Çüngüş’te atıksu arıtma tesisi inşa etmek için çalışmalara başladı
DİSKİ Çüngüş’te atıksu arıtma tesisi inşa etmek için çalışmalara başladı
Diyarbakır...

DİSKİ Çüngüş’te atıksu arıtma tesisi inşa etmek için çalışmalara başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Çüngüş Deresi’nin daha temiz akmasını sağlamak için ilçeye atıksu arıtma tesisi inşa edecek.

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, su kaynaklarının kirlenmesinin önüne geçmek ve daha temiz bir çevre için ilçelerde atıksu arıtma tesisi inşa etmek için çalışmalarına devam ediyor.

DİSKİ, Fırat Nehri’ni besleyen Çüngüş Deresi’nin temiz akmasını sağlamak amacıyla ilçeye paket atıksu arıtma tesisi inşa etmek üzere saha ve etüt çalışmalarına başladı. 

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, Çüngüş Belediye Başkanı Ali Suat Akmeşe ile bir araya gelerek saha ve etüt çalışmalarını birlikte yürüttü.

Tutşi, ilçenin coğrafik yapısını da göz önünde bulundurarak atık sularının çevreye zarar vermeden arıtılması amacıyla paket tip atıksu arıtma tesisi yapmayı planladıklarını ifade etti.

“Tesis su kaynaklarımızı koruyacak”

Tutşi, şöyle konuştu:

“Paket atıksu arıtma tesisi hem ekonomik hem de ergonomik açıdan Çüngüş için iyi bir çözüm yoludur. Tesiste arıtılacak su Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yayımlamış olduğu Su Kirliliği ve Kontrolü Yönetmeliğindeki deşarj limitlerini sağladıktan sonra alıcı ortama deşarj edilecektir. Böylelikle hem Fırat Nehri’ni hem de su kaynaklarını korumuş olacağız.”

İnşa edecekleri paket arıtma tesisinin halk sağlığını da koruyacağına vurgu yapan Tutşi, aynı zamanda vatandaşların kötü kokulardan kurtulacağını ve yer altı sularının da kirlenmeyeceğini dile getirdi. 

Tutşi vatandaşları dinledi

Çüngüş ilçesindeki, saha çalışmalarında vatandaşların sorunlarını da dinleyen Genel Müdür Tutşi, sıkıntıların giderilmesi için personele talimat verdi. 

Kaynak

Diyarportal
Official Verified Account

Diyarportal.com diyarbakır adına açılmış olup diyarbakırda yaşananları size sunmak için açılmıştır

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://diyarportal.com/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!