Diyarbakır itfaiyesinden 71 belediyeye eğitim
Diyarbakır...

Diyarbakır itfaiyesinden 71 belediyeye eğitim

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB) iş birliğiyle gerçekleştirilen temel itfaiye eğitim programı tamamlandı.

Büyükşehir Belediyesi, Adıyaman, Ağrı, Batman, Bitlis,Elazığ, Hakkâri, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak ve Tunceli ve ilçelerinin bağlı olduğu 71 belediyeye bağlı itfaiyecilere eğitim verdi.

Mesleki tecrübeleri pekiştirmek amacıyla İtfaiye Kayapınar şubesinde düzenlenen programda, uygulamalı itfaiye, teorik afet yönetimi ve koordinasyon eğitimleri verildi.

İtfaiyecilere, yangınlara müdahale, söndürme ekipmanlarının kullanım teknikleri, arama-kurtarma yöntemleri, doğalgaz ve LPG yangınlarına müdahale anlatıldı.

3 grup halinde eğitimlere katılan itfaiyecilere katılım belgeleri verildi.

İtfaiyeciler her türlü duruma hazır

İtfaiye Daire Başkanı Veysel Yiğit, verilen eğitimin Türkiye standartlarına uygun olduğunu söyledi.

İtfaiyecileri her türlü duruma hazırladıklarını belirten Yiğit, şöyle konuştu:

“Burada gerçek bir yangın ve arama kurtarma operasyonunda itfaiyecilerin karşılaşabilecekleri bütün senaryoları yaşatıyoruz. Eğitime alınan itfaiyecilere sıfır görüşte yangına müdahale ve arama-kurtarma ekipmanlarının nasıl kullanılması gerektiğini öğretiyoruz.”

Eğitimler tecrübe paylaşımı açısından faydalı

Şırnak İtfaiye Şube Müdürü Reşat Üstün eğitimlerin tecrübe paylaşımı açısından faydalı olduğunu ifade etti.

Yangın türleri konusunda eğitim aldıklarını belirten Üstün, şöyle konuştu:

“Eğitimde sıvı, gaz ve kapalı alandaki yangınlara müdahale tarzları ile ilgili uygulamalı eğitimler aldık. Bu eğitimleri çok önemsiyor ve personellerimiz için bu eğitimlerin rutin yapılması gereken bir şey olması gerektiğine inanıyoruz. Burada öğrendiklerimizi kendi itfaiye istasyonumuzda diğer personelimizle beraber yapmaya çalışacağız.”

Siirt itfaiyesinde görevli Hayrullah Yaşar, 17 yıldır meslekte olduğunu ve bu tür eğitimlerin meslek dayanışmasını arttırdığını söyledi.

Eğitimin verimli geçtiğini belirten Yaşar, “Burada yangın nedir? Yangın sınıfları, hangi yangınlara neyle müdahale edileceğiyle ilgili bilgiler aldık. Daha sonra bunu uygulamalı bir şekilde idrak ettik.” dedi.

Şırnak’ın İdil ilçesinde İtfaiye Müdürü olarak görev yapan Celil Kaya ise “Buradaki eğitimlere 2 personelimizle birlikte katıldık. Buradaki eğitimler çok iyi ve faydalı geçti. Burada yangınlara nasıl müdahale edileceğiyle ilgili birçok şey öğrendik.Buradaki bize eğitim veren bütün arkadaşlara teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi eğitim faaliyetleri yıl içerisinde devam edecek.

Diyarportal
Official Verified Account

Diyarportal.com diyarbakır adına açılmış olup diyarbakırda yaşananları size sunmak için açılmıştır

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://diyarportal.com/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!