“Ramazan Baharı” Diyarbakır’da renkli etkinliklerle sürüyor
Büyükşehir...

“Ramazan Baharı” Diyarbakır’da renkli etkinliklerle sürüyor

Büyükşehir Belediyesi, “Ramazan Baharı” mottosuyla düzenlediği etkinliklerle vatandaşların beğenisini kazanmış sanatçıları ve oyunları Diyarbakırlılarla bir araya getirmeye devam ediyor.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın düzenlediği etkinlikler kapsamında sanatçı Abdurrahman Önül, sevilen eserlerini Diyarbakırlılar için seslendirdi.

Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen konserde Önül, birbirinden güzel ilahileri seslendirirken izleyiciler de eşlik ederek keyifli bir gece yaşadı. 

Konserin sonunda gecenin anısına Önül’e plaket takdim edildi.

‘Köprüden Önce Son Çıkış’ tiyatro oyunu sahnelendi

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Tiyatro Külliyen tarafından sahnelenen tek perdelik "Köprüden Önce Son Çıkış" oyununu tiyatro severlerle buluşturdu.

Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde gösterimi gerçekleşen tek perdelik oyununda seyirciler keyifli anlar yaşarken, tiyatronun sonunda oyuncular ayakta alkışlandı.

Oyunun Konusu

Oyunun Kahramanlarından Adem, gecenin en karanlık anında, ıssız bir köprünün orta yerinde, aşağıya kadar sarkmış bir haldeyken yoldan geçen biri adam Adem'i engelleyip bu konuda ikna olana kadar onu köprünün korkuluklarına bağlar. Olaya dahil olan bir balıkçının “İman ediyorum diyorsun daAdem, o zaman uçurumun kenarında ne işin var?” sorusuyla oyunun hikayesi manevi bir yolculuğa döner.

Kaynak

Diyarportal
Official Verified Account

Diyarportal.com diyarbakır adına açılmış olup diyarbakırda yaşananları size sunmak için açılmıştır

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://diyarportal.com/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!