Vali Karaloğlu: “Diyarbakır'ın 17 ilçesinde yaşam kalitesini yukarı çekmek istiyoruz”
Vali Karaloğlu: “Diyarbakır'ın 17 ilçesinde yaşam kalitesini yukarı çekmek istiyoruz”
Vali Münir...

Vali Karaloğlu: “Diyarbakır'ın 17 ilçesinde yaşam kalitesini yukarı çekmek istiyoruz”

Vali Münir Karaloğlu, Ergani Belediyesi’nin filosuna katılan yeni araçların hizmete alınması törenine katıldı

Karaloğlu:

“Diyarbakır'ın 17 ilçesinde bölge müdürlerimiz, il müdürlerimiz, kaymakamlarımız, büyükşehir belediyemiz, ilçe belediyelerimiz el ele Diyarbakır'da yaşayan her 1 ferdimize dokunarak Diyarbakır'ın gecikmiş hizmetlerini hızlı bir şekilde yerine getirerek Diyarbakır’da yaşam kalitemizi yukarı çekmek istiyoruz”

Vali Münir Karaloğlu, Ergani Belediyesi’nin filosuna katılan yeni araçların hizmete alınması törenine katıldı.

İlçedeki İstasyon Parkı'nda gerçekleştirilen törende, temizlik ve fen işleri birimlerinde kullanılmak üzere 3 kamyon ve 1 kepçe hizmete alındı.

Törende konuşan Vali Karaloğlu, Ergani Belediyesinin öz kaynaklarıyla aldığı iş makinelerini hizmete sunduklarını söyledi.

Merhum Sezai karakoç'un doğduğu ilçede Zülkifl peygamberin makamının bulunduğu anımsatan Karaloğlu, ilçenin önemli olduğunu vurguladı.

Tüm ilçelerde vatandaşların huzuru ve refahı için çalıştıklarını belirten Karaloğlu, şöyle konuştu:

“Diyarbakır'ın 17 ilçesinde bölge müdürlerimiz, il müdürlerimiz, kaymakamlarımız, büyükşehir belediyemiz, ilçe belediyelerimiz el ele Diyarbakır'da yaşayan her 1 ferdimize dokunarak Diyarbakır'ın gecikmiş hizmetlerini hızlı bir şekilde yerine getirerek Diyarbakır’da yaşam kalitemizi yukarı çekmek istiyoruz.”

İş makinelerinin hayırlı olması temennisinde bulunan Karaloğlu, yeni araçlarla Ergani’nin altyapı hizmetlerini daha çabuk bir şekilde çözme şansına kavuşacağını ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi’nin ilçede önemli çalışmaları olduğunu aktaran Karaloğlu, 2021’de en çok kırsal yol yapılan ilçelerden biri olan Ergani’de 125 kilometre asfalt yol yaptıklarını kaydetti.

Karaloğlu, ilçede altyapı ve içme suyu sorunlarının büyük oranda çözüldüğünü sözlerine ekledi.

İlçe otogarı ve Millet Bahçesi müjdesi

İlçe merkezinde önemli projeler üzerinde çalıştıklarını belirten Karaloğlu, ilçe otogarı ile içerisinde Bilgievi ve sosyal donatıların bulunduğu “Millet bahçesi” projesinin hazır olduğu müjdesini verdi.

1000 kişiye istihdam olanağı

Atıl halde bulunan Devlet Demir Yolları tamirhanesini büyük bir istihdam alanına dönüştüreceklerini belirten Karaloğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Sanayi ve Teknoloji ile Gençlik ve Spor Bakanlıklarımızım ortak projesi olan ‘Gençlikte İstihdamı Arttırma’ projesi kapsamında ödeneği YİKOBA geldi. Projeleri bitti, tapu sorunu vardı, onu da çözdük. Şimdi ihalesini yapıyoruz, İnşallah yakın zamanda bu binadan en az 1000 kişi konfeksiyon sektöründe çalışacak. Ergani için 1000 yeni istihdamın önemini Ergani’de yaşayan herkes bilir. Yaklaşık 17-18 bin metrekarelik kapalı alanı oluşacak. Orayı farklı Konfeksiyon firmalarına vererek inşallah Ergani’nin en çok istihdam sağlayan yatırımını bu alan içerisinde yapmış olacağız.” 

Kaymakam Ahmet Karaaslan’ın da bir konuşma yaptığı programa Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayhan Kardan ve davetliler katıldı.

Kaynak

Diyarportal
Official Verified Account

Diyarportal.com diyarbakır adına açılmış olup diyarbakırda yaşananları size sunmak için açılmıştır

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://diyarportal.com/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!