Bakan Bayraktar: Doğal gaz zammı planlamıyoruz, yeni keşifler için çalışıyoruz
Bakan Bayraktar: Doğal gaz zammı planlamıyoruz, yeni keşifler için çalışıyoruz
Türkiye’de doğal gaz fiyatlarına zam gelip gelmeyeceği milyonlarca vatandaşın merak ettiği bir konu. Bu konuda son sözü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar söyledi. Bakan Bayraktar, CNN Türk’te Hande Fırat’ın sunduğu programda canlı yayına katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Bayraktar, Türkiye’nin Karadeniz’de yaptığı tarihi doğal gaz keşifleriyle ilgili son durumu paylaştı. Türkiye’nin ilk derin deniz sondaj gemisi Fatih’in, Sakarya Gaz Sahası’nda 405 milyar metreküplük doğal gaz rezervi keşfettiğini hatırlatan Bayraktar, bu gazın 2023 yılında kullanıma sunulması için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Bayraktar, ayrıca bölgede yeni keşifler için sondaj faaliyetlerinin sürdüğünü, Fatih’in yanı sıra Yavuz ve Kanuni gemilerinin de sahada olduğunu kaydetti.

Bakan Bayraktar, Türkiye’nin enerji bağımsızlığı için doğal gaz keşiflerinin büyük önem taşıdığını vurguladı. Türkiye’nin enerji ihtiyacının yüzde 68’ini ithal ettiğini, bunun için de yıllık ortalama 50 milyar dolar harcadığını söyleyen Bayraktar, “Önümüzdeki 30 yılda hedefimiz, tam bağımsızlık. Türkiye’nin ihtiyaçları çok büyük. Aramadan keşfetmeden çok ezbere bir şey söylemek istemiyorum. Biz neredeyse tüm Karadeniz’i taradık. Bulacağımız keşiflerle bu dışa bağımlılığı ülkemizin gündeminden çıkaracağız.” dedi.

Bakan Bayraktar, Türkiye’nin enerji kaynaklarını verimli ve çevreci bir şekilde kullanmayı hedeflediğini de ifade etti. Nükleer enerjinin de Türkiye’nin enerji portföyünde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Bayraktar, “Türkiye’nin nüfusu artıyor, şehirleşme artıyor. Sanayi ve ekonomi büyüyor. Bu şu demek mutlaka enerjiye ihtiyacımız var. Nükleer yıl boyunca kesintisiz şekilde üretim yapıyor. Bu yıl 2 bin megavatı güneş ve 2 bin megavatı rüzgar olmak üzere toplam 4 bin megavatlık yenilenebilir enerji yatırımını harekete geçirmiş olacağız.” diye konuştu.

Bakan Bayraktar, vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri olan doğal gaz fiyatlarına da değindi. Bayraktar, “Şu an bir Enerji Bakanı olarak söyleyebilirim ki bir doğal gaz zammı planlamıyoruz. Yine de elbette biz verimli kullanalım enerjilerimizi. Dünyada da fiyatlar makul seviyelerde. Bu da elimizi rahatlatıyor. Avrupa’da elektrik ve doğal gazda en ucuz ikinci ülkeyiz. Vatandaşımızı da enerjide desteklemeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bakan Bayraktar’ın açıklamaları, Türkiye’nin enerji alanında attığı adımların ve hedeflerinin bir özeti niteliğindeydi. Türkiye, Karadeniz’de yaptığı tarihi doğal gaz keşifleriyle enerji bağımsızlığı yolunda önemli bir mesafe kat etti. Türkiye, aynı zamanda yenilenebilir ve nükleer enerji gibi çevreci ve sürdürülebilir kaynaklara da yatırım yaparak enerji portföyünü çeşitlendiriyor. Türkiye, enerji alanında önüne çekilen setleri tek tek yıkarak, hem ekonomik hem de stratejik açıdan güçleniyor.

Diyarportal
Official Verified Account

Diyarportal.com diyarbakır adına açılmış olup diyarbakırda yaşananları size sunmak için açılmıştır

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://diyarportal.com/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!