Kuzey Irak’ta PKK saldırısı: 5 şehit, 8 yaralı
Kuzey Irak’ta PKK saldırısı: 5 şehit, 8 yaralı
Kuzey Irak’ın Metina bölgesinde terör örgütü PKK’nın Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) üs bölgesine sızma girişimi sonucu çıkan çatışmada 5 asker şehit oldu, 8 asker yaralandı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), sızmaya çalışan 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini, bölgedeki operasyonların devam ettiğini bildirdi.

MSB’den yapılan açıklamada, “Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üçü ağır sekiz kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımız hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Temasta ilk belirlemelere göre 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz” denildi.

PENÇE SERİSİ OPERASYONLARI SÜRÜYOR

TSK, Kuzey Irak ve bölgede terör örgütü PKK’ya yönelik Pençe serisi operasyonlarını sürdürüyor. MSB verilerine göre, bu operasyonlar kapsamında bugüne kadar 831 terörist etkisiz hale getirildi, bin 281 adet silah ele geçirildi, bin 407 mağara yıkıldı. Pençe-Kilit serisi operasyonları 2022 yılından itibaren başlatıldı ve örgütün barınma noktaları sırayla temizlendi.

Operasyonlarda, Şırnak’ın karşısında Sinat ve Haftanin, Hakkari’nin karşısında da Zap ve Hakurk kampları hedef alındı. Avaşin, Basyan ve Metina kampları da operasyon kapsamında önemli ölçüde imha edildi. En zor bölgeler arasında sayılan Zap da ağır kış koşullarına rağmen kıskaç altında tutuluyor. TSK, bölgedeki terör noktalarını F-16 savaş uçaklarıyla da vurmaya devam ediyor.

TÜRKİYE’DEN ULUSLARARASI TEPKİ

Terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak’taki saldırısı sonrası Türkiye’den uluslararası topluma tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, yaptığı yazılı açıklamada, “Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak’taki varlığına son verilmesi için Irak makamlarının gerekli adımları atmasını bekliyoruz. Türkiye, terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, saldırıyla ilgili olarak Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Kuzey Irak’ta terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen hain saldırıda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak, terör örgütü ve destekçileri en ağır bedeli ödeyeceklerdir” dedi.

Ayrıca, saldırıyı kınayan açıklamalar yapan ABD, Rusya, Fransa, Almanya, İngiltere, NATO, AB ve BM gibi uluslararası kurum ve ülkeler, Türkiye’nin terörle mücadelesine destek verdiklerini belirttiler.

Diyarportal
Official Verified Account

Diyarportal.com diyarbakır adına açılmış olup diyarbakırda yaşananları size sunmak için açılmıştır

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://diyarportal.com/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!