Ramazan Ayında Diyarbakır’da Kültür ve Sanatın Buluşması: Dr. Senai Demirci ve Eşref Ziya Sahne Alıyor
Ramazan Ayında Diyarbakır’da Kültür ve Sanatın Buluşması: Dr. Senai Demirci ve Eşref Ziya Sahne Alıyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bu etkinlikler, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen '2024 Ali Emiri Kültür-Sanat Sezonu' kapsamında gerçekleştiriliyor.

Senai Demirci ve Eşref Ziya Diyarbakırlılarla buluştu

"Bereketin İzinde Diyarbakır’da Ramazan" mottosuyla düzenlenen bu etkinlikler, Diyarbakırlıları ve sanatseverleri bir araya getiriyor. Bu etkinliklerin en önemli ayağından biri olan Dr. Senai Demirci ve sanatçı Eşref Ziya'nın beraber sahne aldığı program, büyük ilgi gördü.

Program, Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Dr. Senai Demirci, 'Ümmet Coğrafyası' üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. Demirci, Diyarbakır'da olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, "İslam coğrafyasında yapay sınırlar var. Kalpler hep beraber atıyor." dedi. Ayrıca konuşmasında İslam Tarihi'nden olayları da anlattı.

Demirci'nin sözleri, dünya genelindeki olaylara dikkat çekti: "Paris'in o meşhur Şanzelize Meydanı Gazze oldu. New York'un Meydanı Gazze oldu. New York yolları Gazze oldu. Almanya'da, İspanya'da herkes yürüyor şu anda. Bu kadar şehit diridir ve aynı zamanda diriltir."

Sanatçı Eşref Ziya ise, sevilen ezgilerini seslendirdi. Ziya, sanat ve sanatçılar üzerine konuştu ve "Türkiye'de doksanlardan sonra müzikte ciddi bir ivme kaybı oldu." dedi.

Program, Kültür Şube Müdürü Ahmet Akrep'in sanatçılara plaket ve çiçek takdimi ile sona erdi. Bu etkinlikler, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin kültür ve sanatı destekleme çabalarının bir parçası olarak, Ramazan ayının ruhuna uygun bir şekilde devam ediyor.

Diyarportal
Official Verified Account

Diyarportal.com diyarbakır adına açılmış olup diyarbakırda yaşananları size sunmak için açılmıştır

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://diyarportal.com/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!