Sosyal medya fenomenleri Kıvanç Talu ve Beril Talu, 150 milyon liralık dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklandı
Sosyal medya fenomenleri Kıvanç Talu ve Beril Talu, 150 milyon liralık dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklandı
Sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu, yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Çift, yurt dışına kaçmadan önce dolandırdıkları kişilere ev partisi verdiği ve ponzi sistemi ile 30’dan fazla kişiyi kandırdığı öne sürüldü.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, sosyal medyada “Var Böyle Tipler” hesabıyla tanınan ve reklamcılık sektöründe de çalışan Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu’nun, yakın çevrelerine reklam kampanyası yapacakları bahanesiyle para topladıkları ve bu paralarla yurt dışına kaçtıkları ihbarını aldı.

Yapılan araştırmada, çiftin yaklaşık 150 milyon liralık vurgun yaptığı, dolandırdıkları kişilere yüksek faizle geri ödeme sözü verdiği, hatta bazılarına kredi çektirdiği belirlendi. Çiftin, dolandırdıkları kişilere ev partisi vererek güvenlerini kazandığı ve sonrasında da irtibatlarını kestiği ortaya çıktı.

Çiftin, yurt dışına çıkış yasağı olmasına rağmen Gürcistan’a gittikleri tespit edildi. Dün öğle saatlerinde ise Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu’nun, İstanbul Havalimanı’na Gürcistan’dan kalkan bir uçakla geldikleri anlaşıldı. Havalimanı polisi tarafından pasaportlarına el konulan çift, Türkiye’ye giriş yaptıklarının tespit edilmesi üzerine Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Kıvanç Talu ve Beril Talu, Dolandırıcılık Büro Amirliğinde sorguya alındı. Sorguda, kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen çift, “Biz onlardan borç para aldık. Asıl onlar tefecilik yaptılar. Asıl suçlu onlar” şeklinde ifade verdi. Çift, sorgularının ardından Anadolu Adliyesine sevk edildi. Adliyeye sevk sırasında basın mensuplarının sorularına cevap vermeyen çift, “Nitelikli dolandırıcılık” suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu, bir milyon takipçili “Var Böyle Tipler” adlı Instagram hesaplarıyla birlikte kişisel hesaplarını da kapattı. Çiftin, yeni bir sosyal medya hesabı açtıkları ve 1 Kasım’da açıklama yapacakları iddia edildi. Ancak bu iddia doğrulanmadı.

Kıvanç Talu, 1988 yılında Ankara’da doğdu. Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun oldu. 2007 yılında reklam yazarı olarak çalışmaya başladı. 2016 yılında kreatif direktörlüğü görevinden ayrılarak oyunculuk, seslendirme ve sosyal medya alanlarında bireysel olarak çalışmaya başladı. 2015 yılından bu yana “Var Böyle Tipler” adlı Instagram sayfasını yönetiyordu.

Beril Talu, 1991 yılında İstanbul’da doğdu. İzmir Özel Türk Koleji’nde lise eğitimini tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. Çeşitli reklam ajanslarında çalıştı. Kıvanç Talu ile 2018 yılında evlendi.

Diyarportal
Official Verified Account

Diyarportal.com diyarbakır adına açılmış olup diyarbakırda yaşananları size sunmak için açılmıştır

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://diyarportal.com/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!