Karaloğlu şehit ailesinin iftar sofrasına misafir oldu
Diyarbakır...

Karaloğlu şehit ailesinin iftar sofrasına misafir oldu

Karaloğlu şehit ailesinin iftar sofrasına misafir oldu

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Çınar ilçesi Beşpınar mahallesinde şehit ailesinin iftar sofrasına misafir oldu.

Çınar ilçesi Beşpınar mahallesini ziyaret eden Karaloğlu, 1992 yılında şehit olan İsa Topval’ın yakınlarıyla iftar yaptı.

Karaloğlu, İftar programının ardından hasta ziyaretleri kapsamında mahallede ikamet eden 82 yaşındaki Hava Dalgıç ve ailesini ziyaret etti.

Dalgıç’ın elini öpüp hayır duasını alan Karaloğlu, aile ile bir süre sohbet edip taleplerini dinledi.

Dalgıç ailesinin ardından Çiçek ailesi ile bir araya gelen Karaloğlu, aile ile sohbet edip çay içti.

Aile ziyaretlerinin ardından Beşpınar taziye evinde mahalle sakinleri ile buluşan Karaloğlu, bu coğrafyada uzun yıllar insanları rahatsız eden, annelere hüzün ve gözyaşı bırakan olaylar yaşandığını söyledi.

“Hamdolsun şu anda onları geride bıraktık. Rabbim bir daha yaşatmasın inşallah” ifadelerini kullanan Karaloğlu, aynı olayların tekrar yaşanmaması için birlik, beraberlik, dirlik ve muhabbeti kuvvetlendirmek gerektiğine vurgu yaptı.

Karaloğlu, şöyle konuştu:

“Aynı medeniyetin çocuklarıyız, aynı inancın mensuplarıyız, aynı kültürün insanlarıyız. Bizim annelerimizin farklı dilde olması ancak Allah’ın birliğine delalet eder. Onun dışında bizim üzerimizde başka bir etkisi olmaz. Muhabbetin bir yolu da tanış olmak. Yunus Emre öyle diyor ya ‘Gelin tanış olalım işi kolay kılalım. Sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz.’ Tanış olacağız. Seveceğiz sevileceğiz inşallah. Rabbim öte dünyada da yine bizi birbirimizle beraber halk eder inşallah, Peygamberimizin sancağı altında diye de temenni ediyoruz.”

Vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyen Karaloğlu, çözüm için gerekli çalışmaların hemen başlatılması için talimat verdi.

Kaynak

Diyarportal
Official Verified Account

Diyarportal.com diyarbakır adına açılmış olup diyarbakırda yaşananları size sunmak için açılmıştır

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://diyarportal.com/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!