“Keremke”nin sekizinci sayısı çıktı
“Keremke”nin sekizinci sayısı çıktı
Diyarbakır...

“Keremke”nin sekizinci sayısı çıktı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, hizmet ve yatırımlarının yer aldığı aylık haber bülteni “Keremke”nin sekizinci sayısı çıktı.

Büyükşehir Belediyesi’nin, kent merkezi ve ilçelerdeki hizmetlerine yer verdiği aylık haber bülteni “Keremke”nin sekizinci sayısı okuyucuyla buluştu.

Diyarbakırlılar, haber bültenine, dijital ortamda Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sitesinde, alış veriş merkezleri, toplu taşıma araçları, müzeler, gençlik ve kadın merkezleri ile millet kıraathanelerinden ulaşabilecek.

“Keremke” haber bülteni ayrıca belediye personeli aracılığıyla kentin işlek caddelerinde vatandaşlara ve esnafa ulaştırılacak.

“Gönüllerimiz bir, gayemiz bir, sevdamız Diyarbakır”

Vali Münir Karaloğlu, “Keremke”nin sekizinci sayısında kaleme aldığı “Gönüllerimiz bir, gayemiz bir, sevdamız Diyarbakır” başlıklı yazısında yaz kış demeden Diyarbakır’ın her bir köşesini baharda filizlenen bir gül bahçesine çevirmek için aşkla, şevkle, ihlâsla çalıştıklarını ifade etti.

Zor geçen salgın ortamına rağmen insan odaklı, çevre ve doğa dostu, kültür, sanat ve spor merkezli hizmet anlayışıyla kent için gündüz gece çalıştıklarını belirten Karaloğlu, yaklaşık 2 milyon hemşehrimiz için hizmet üretmeye gayret ettiklerini aktardı.

Şehrimizin doğasına ve dokusuna uygun projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Karaloğlu, 50 yıllık geleceği garanti altına alacak çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

“Şehrimizin ve hemşehrilerimizin hizmetkârı olduk”

Şehri inanç, kültür, doğa, tarih, gastronomi, sağlık ve spor gibi turizmin birçok kolunda önemli bir merkez yapmak ve hayalleri gerçeğe dönüştürme gayreti içinde olduklarını ifade eden Karaloğlu, yazısına şöyle devam etti:

“21 yüzyılın 21 yılını Diyarbakır’a yakışır şekilde değerlendirdik. Şehrimizin ve hemşehrilerimizin hizmetkârı olduk. Ancak yapacak çok işimiz var. Başladığımız projeleri bitirirken bu sene çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza, özel gereksinimli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık yapacağız. Onların üzerine daha da fazla düşeceğiz. 2022 Yılı Diyarbakır’ımızda insan odaklı projelerimizi artırdığımız bir yıl olacak.”

Kentin her köşesine gençler için merkezler açtıklarını anımsatan Karaloğlu, gençlik kampları, spor salonları, yüzme havuzları, atölye sınıfları, sergi salonları, robotik kodlama sınıfları, kütüphaneler, akademik liseler, kitap kafeler ve daha nice tesislerle gençlere yatırım yaptıklarını aktardı.

Sosyal Belediyecilik anlamında özel gereksinimli vatandaşlara yoğunlaşacaklarını da belirten Karaloğlu, yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi diğer vatandaşların yanında olacaklarını kaydetti.

Engelli ve özel gereksinimli çocuklara sahip aileler için başlatılan Mola Evleri sayısını artıracaklarını vurgulayan Karaloğlu, diğer taraftan da kadınlar ve gençler için meslek edindirmeden kişisel gelişim kurslarına kadar geniş bir yelpazede hizmet veren kurslara ve kurs merkezlere yenilerini eklemeye çalışacaklarını ifade etti.

Karaloğlu yazısını şu sözlerle tamamladı:

“Daha yaşanabilir bir Diyarbakır için gündüz gece emek vermeye devam edeceğiz. Şehrimizi gurur duyacağımız bir ruh ve coşkunlukla; planlanmaya, inşa etmeye ve güzelleştirmeye devam edeceğiz. Gönüllerimiz bir, gayemiz bir; Sevdamız Diyarbakır.” 

Kaynak

Diyarportal
Official Verified Account

Diyarportal.com diyarbakır adına açılmış olup diyarbakırda yaşananları size sunmak için açılmıştır

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://diyarportal.com/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!