Piknik Alanı’nda çalışmalar tamamlanıyor
Diyarbakır...

Piknik Alanı’nda çalışmalar tamamlanıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, birçok sosyal aktiviteye aynı anda ev sahipliği yapılabilecek daha önceki adıyla Yenişehir Fidanlık Alanı’nda çalışmalarını tamamlanma aşamasına getirdi.

Büyükşehir Belediyesi, kentte yaşayan vatandaşların hoşça vakit geçirmelerini sağlamak ve dinlenme alanları oluşturmak amacıyla yeşil alanlarda çalışmalarına devam ediyor.

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Mardin yolu üzerinde yer alan ve uzun süredir kullanılmayan Büyükşehir Belediyesi Piknik Alanı’nı yeniden düzenledi. 

Ekipler, Dicle Nehri kıyısında yer alan ve toplam 201 bin metrekare üzerine kurulu Piknik Alanı’nı vatandaşların hizmetine açmak için yenileme çalışmalarını tamamlanma aşamasına getirdi. 

Çalışmalarda şu ana kadar altyapıda sulama tesisatları ve elektrik sistemleri, 10 bin metrekare rulo çim dikimi, kent mobilyalarının montajları, piknik alanında tesviye işleri ve çalı dikim işlemlerini bitiren ekipler, çevre düzenlemesinde son eksikleri tamamlıyor.

Gül bahçesi oluşturuldu

Çalı dikimlerinde 5 bin lavanta kullanan ekipler, ayrıca farklı tür ve renklerde 10 bin gülü toprakla buluşturarak gül bahçesi oluşturdu.

Alanda yer alan çocuk oyun grupları, yürüyüş yolları, futbol, voleybol, basketbol sahaları, tenis kortlarının yenilendiği çalışmada ayrıca otopark alanına 8 bin metrekare parke taşı döşendi. 

Gece aydınlatma sistemleri kuruldu

Gündüz vakitleri dışında vatandaşların alandan gece saatlerinden de yararlanmalarını sağlamak amacıyla piknik ve dinleme alanına,45 dekoratif ve 15 aydınlatma direkleri yerleştirildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Piknik Alanı’nın,  giriş kapısı aydınlatmasının da yapıldığı çalışmada ayrıca daha önce dikilen 15 aydınlatma direğinin bakım-onarımı gerçekleştirilerek aktif hale getirildi.

Yüzme havuzu kadınlara hizmet verecek

Piknik alanında yer alan yüzme havuzunu yenilenerek yalnızca kadınların hizmet verecek.

Çalışmaların ardından kadınlar, sıcak yaz mevsiminde serinlemek için gelebilecekleri yeni nezih bir ortama kavuşacak.

Vatandaşların güzel vakit geçireceği bir alan oluşturmak için yenileme çalışmalarının yüzde 90’nını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, doğa ile iç içe olan 200 dönümlük mekân, çalışmaların tamamlanmasının ardından hizmete sunulacak.

Diyarportal
Official Verified Account

Diyarportal.com diyarbakır adına açılmış olup diyarbakırda yaşananları size sunmak için açılmıştır

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://diyarportal.com/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!