Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek
Diyarbakır...

Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla sosyal kart sahibi ailelerin hesaplarına 400 lira yatırdı.

Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak amacıyla belirli dönemlerde yaptığı nakit yardımlara devam ediyor.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Ramazan ayında vatandaşların ihtiyaçlarını karşılaması için 12 bin 588 ihtiyaç sahibinin faydalandığı sosyal kart hesaplarına 400 lira olmak üzere toplamda 5 milyon 35 bin 200 lira yatırdı.

SMS ile bilgilendirme yapıldı

İhtiyaç sahibi ailelerin hesaplarına para yatırılmasıyla ilgili atılan bilgilendirme mesajında, Vali Münir Karaloğlu’nun şu ifadelerine yer verildi:

“Kıymetli Hemşehrim, on bir ayın sultanı Ramazan ayına kavuştuğumuz bu mübarek günlerde, iftar sofralarınızda bizim de tuzumuz olsun diye niyet ettik. Büyükşehir Belediyemiz tarafından Sosyal Kartınıza 400 TL yükledik. Güle güle harcayın. Hayırlı ve bereketli olsun.”

2021 yılında 12 bin 110 aileye yardım edildi

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, 2021 yılında 17 ilçede ikamet eden ihtiyaç sahibi 12 bin 110 ailenin hesaplarına dört farklı dönemde toplam 9 milyon 409 bin 50 lira yatırdı.

130 bin iftariyelik ikramı

Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı boyunca vatandaşlara iftar saatinde ve sahurda çeşitli ikramlarda bulunacak.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, vatandaşların yoğun olarak kullandığı toplu taşıma durakları, işlek olan meydanlarda, hastane önlerinde iftar saatinde evinde olamayanlar için iftariyelik dağıtacak. 

Kurulacak stantlarda vatandaşlara içinde sandviç, su ve hurmanın bulunduğu 130 bin iftariyelik ikram edilecek.

13 bin 500 kişiye iftar yemeği

Sosyal belediyecilikte örnek çalışmalara imza atan Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ve ilçelerde ihtiyaç sahibi 13 bin 500 kişiye günlük iftar yemeği dağıtacak.

Hasta ve refakatçileri unutulmadı

Büyükşehir Belediyesine ait hasta ve hasta yakını misafirhanesinde kalan vatandaşlara Ramazan Ayı boyunca her gün 500 kişilik iftar ve sahur verilecek. 

Dicle üniversitesi yerleşkesinde bulunan hasta yakınlarının kaldığı misafirhaneye ise 100 kişilik sahur yemeği verilecek.

Kaynak

Diyarportal
Official Verified Account

Diyarportal.com diyarbakır adına açılmış olup diyarbakırda yaşananları size sunmak için açılmıştır

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://diyarportal.com/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!