Silvanlı kadınlar DİSMEK ile meslek öğreniyor
Diyarbakır...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (DİSMEK) sayesinde Silvan ilçesinde kadınlar meslek öğreniyor.

DİSMEK’in her yaş grubundan Silvanlılara yönelik verdiği mesleki eğitim ve kişisel gelişim kursları yoğun ilgi görüyor.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde Silvan’da hizmet veren DİSMEK’te pastacılık, kuaförlük, dikiş, nakış, trikotaj, giyim, Kur’an-ı Kerim kurslarından 142 kursiyer faydalanıyor. 

Alanında uzman eğitmenlerin görev yaptığı kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifikaları veriliyor.

Hafta içi gerçekleşen kurslardan yararlanmak isteyen vatandaşlar DİSMEK Sanat Atölyesine gelerek başvuruda bulunabiliyor.

“Ömürlük bir meslek öğreniyoruz”

Kuaförlük kursunda eğitim alan kursiyerlerden Nergiz Güneş, merkez sayesinde mesleki yeterliliğe sahip olacağını söyledi.

Güneş, şöyle konuştu: 

“Elbette bizim bir hedefimiz var ve bunu tamamlamak için hocalarımızdan destek alıyoruz. Silvan’da daha önce böyle bir kurs yoktu. Yeni başlamama rağmen birçok şey öğrendim. Biz kadınların her zaman ihtiyacı olan dış görünüş, makyaj, saç olsun asla bakımları bitmez. Bu yüzden ömürlük bir meslek öğreniyoruz.”

“Kurs bitiminde belgemizi alıyoruz; işyeri açabiliyoruz”

Kuaförlük kursuna devam eden Şevin Karadeniz, kursla meslek öğrendiğini belirtti.

Karadeniz,  şunları aktardı:

“Kuaförlük mesleğine zaten bir hevesim vardı böyle bir kursun açıldığın arkadaşlarımdan duyunca başvuruda bulundum. Burada saç ile ilgili tüm işlemleri ve makyaj tekniklerini öğreniyoruz. Bu kurs bitiminde belgemizi alıyoruz; işyeri açabiliyoruz ya da bir iş yerinde çalışabiliyoruz.” 

“Hem eğleniyor hem de yeni şeyler öğreniyoruz”

Pastacılık kursuna devam eden Lale Tuta ise hobisini zanaata dönüştürmek için merkeze geldiğini ifade etti. 

Kursun birçok faydası olduğunu belirten Tuta, şunları dile getirdi: 

“Kurs ücretsiz olunca bunu öğrenip bir mesleğe dönüştürmek için geldim. Bugün yaş pasta yapmayı öğreniyoruz. Evimize misafirliğe gelen arkadaşlarımıza da burada yapmayı öğrendiğimiz pasta, kurabiye gibi şeyleri ikram ediyoruz, çok beğeniyorlar. Kursta yapmayı öğrendiğimi söyleyince çok şaşırıyorlar ve onlarda kursa gelmek istiyorlar. Buraya geldiğimiz günler hem eğleniyor hem de yeni şeyler öğreniyoruz.”

“Kursları herkese tavsiye ediyoruz”

Kursiyerlerden Yasemin Küçük ise profesyonelleşmek amacıyla DİSMEK’i tercih ettiğini vurguladı.

Pastacılık mesleğini öğrendiği için mutlu olduğunu aktaran Küçük, “Evde de mutfakla alakalıyım seviyorum bir şeyler yapmayı ama burada bir ustadan öğrenmek başka bir şey tabi ki. İleride belki bir işyeri de açabilirim. Burada yaş pasta, kurabiye, poğaça bu tür şeyler yapıyoruz. Bu kursları herkese tavsiye ediyoruz.” diye konuştu.

 

Diyarportal
Official Verified Account

Diyarportal.com diyarbakır adına açılmış olup diyarbakırda yaşananları size sunmak için açılmıştır

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://diyarportal.com/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!