“SinemAnadolu Film Günleri” devam ediyor
Diyarbakır...

“SinemAnadolu Film Günleri” devam ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, birincisini düzenlediği “SinemAnadolu Film Günleri” devam ediyor.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Diyarbakır Kültür Sanat ve Sinema Derneği ücretsiz olarak düzenlediği “1. SinemAnadolu Film Günleri” Aydın Orak’ın “Yaşar Kemal Efsanesi” isimli belgesel film sinemaseverlerle buluştu.

Sezai Karakoç̧ Kültür ve Kongre Merkezi Sinema Salonunda gerçekleşen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Filmin sonunda düzenlenen söyleşide yönetmene sorularını yönelten seyirciler, benzer etkinliklerin devam etmesini istedi.

Yönetmen Orak, kentte düzenlenen kültür ve sanat etkinliklerine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Filmin ardından yapılan söyleyişinin verimli geçtiğini aktaran Orak, şöyle konuştu:

“Yaşar Kemal efsanesi filminin seyircisi güzel reaksiyon gösterdi. Söyleşide de seyirciler çok güzel ve doğru yerden sorular sordular ve doğru bir yaklaşımda bulundular. Bu etkinliklerin geleneksel bir hale gelmesi gerekiyor. Emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum.”

Seyircilerden İbrahim Kaya, Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz etkinliklerinden memnun kaldığını aktararak, “Anadolu'nun beşiğinde yetişmiş olan ve Çukurova'nın göz nuru olan Yaşar Kemal'i izlemekten büyük bir onur duyuyorum.” dedi. 

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan etkinlikleri fırsat buldukça takip ettiğini belirten seyircilerden Hüsna Çavdar ise, şunları kaydetti: 

“Bu akşam Yaşar Kemal'in hayatını belgesel şekilde izledik.  Edebiyat yazarlarımızı öğrendik. Bunun siyasete nasıl yansıdığını, Anadolu'ya nasıl yansıdığını ve bizlere bugüne kadar nasıl geldiğini öğrenmiş olduk ve çok güzel bir gece geçirdik”

“Bize bilgi birikim kattı”

Etkinliklere vatandaşların katılması tavsiyesinde bulunan Erkan Siber ise şöyle konuştu:

“Filmi izlediğimizde baştan sona böyle Yaşar Kemal’in hayatını özet bir şeklinde bir çerçeve ile çizilmiş olarak görmek bize bilgi birikim kattı. Etkinlik kapsamındaki filmlerin çoğunu henüz izlemedim ama inanıyorum ki hepsi önemli, güzel ve hayatımıza yön verecek güzel filmlerdir.”

Büyükşehir Belediyesi “SinemAnadolu Film Günleri” kapsamında25 Şubat’ta M. Tayfur Aydın’ın "Siyah Karga", 26 Şubat’ta Faysal Soysal’ın "Üç Yol" 27 Şubat’ta ise Fikret Reyhan’ın "Sarı Sıcak" filmlerini sinemaseverlerle buluşturacak.

Kaynak

Diyarportal
Official Verified Account

Diyarportal.com diyarbakır adına açılmış olup diyarbakırda yaşananları size sunmak için açılmıştır

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://diyarportal.com/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!