Vali Karaloğlu: “Kırsalda oturan ailelerin kızları için pozitif ayrımcılık yaptık”
Vali Karaloğlu: “Kırsalda oturan ailelerin kızları için pozitif ayrımcılık yaptık”
Vali Münir...

Vali Karaloğlu: “Kırsalda oturan ailelerin kızları için pozitif ayrımcılık yaptık”

Vali Münir Karaloğlu, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla Konukevi Kız Öğrenci Yurdunu ziyaret etti

Karaloğlu:

“Özellikle kırsalda ilçelerde oturan ailelerin kızları için pozitif ayrımcılık yaptık. Aileler çok kalabalık, ders çalışma imkânları çok fazla yok. Onlara burada böyle bir imkân oluşturduk”

Diyarbakır Valisi Münir Karloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Konukevi Kız Öğrenci yurdunu ziyaret etti.

Öğrencilerle beraber akşam yemeğinde bir araya gelen Karaloğlu, onlarla yakından ilgilenerek sohbet etti.

Karaloğlu, öğrencilere Sezai Karakoç’un kitaplarını hediye ederken öğrenciler ise yazarın kaleme aldığı şiiri seslendirdi.

Vali Karaloğlu, yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi olarak gençliğe çok önem verdiklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencileri her aşamada desteklemek için çalışmalar yürüttüğüne dikkat çeken Karaloğlu, “Diyarbakır'da kreş eğitiminden başlayarak bilgi evleri, akademi lise, akademi üniversiteye kadar her alanda hizmet veriyoruz. Üniversite çağındaki çocuklarımızla ilgili de burası çok özel bir yer.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin başarılarına katkı sunmak için yurdun hizmet verdiğini belirten Karaloğlu, şöyle konuştu:

“Kızlarımızın bir kısmı iyi puan almış daha iyi olabileceğini düşünerek kayıt yaptırmamış; bir kısmı istediği puanı alamamış bir şekilde liseyi bitirmiş, özellikle kırsalda ilçelerde oturan ailelerin kızları için pozitif ayrımcılık yaptık. Aileler çok kalabalık, ders çalışma imkanları çok fazla yok. Onlara burada böyle bir imkân oluşturduk.”

“Sizin lider olmanızı istiyoruz”

Kızların her alanda başarılı olmasını isteyen Karaloğlu, sözlerine şöyle sonlandırdı:

“Bu sene sizden başarı bekliyoruz ama sadece sınav başarısı değil. Sevgili yavrularımız, sizin lider olmanızı istiyoruz. Köyünüze döndüğünüzde liderlik yapmanızı istiyoruz. Uyanışın liderliğini yapmanızı istiyoruz. Geldiğiniz ilçeye lider olarak dönmenizi istiyoruz, o bakımdan kendinizi çok yönlü yetiştirin. Sadece makine gibi çoktan seçmeli soru çözen insanlar olmayın.”

Vali Karaloğlu’na ziyaretinde AK Parti milletvekilleri Mehdi Eker, Oya Eronat, Ebubekir Bal ve AK Parti MKYK Üyesi Alaattin Parlak eşlik etti.

Kaynak

Diyarportal
Official Verified Account

Diyarportal.com diyarbakır adına açılmış olup diyarbakırda yaşananları size sunmak için açılmıştır

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://diyarportal.com/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!