Vali Karaloğlu, Domlarla iftarda bir araya geldi
Diyarbakır...

Vali Karaloğlu, Domlarla iftarda bir araya geldi

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, “8 Nisan Dünya Romanlar Ve Domlar Günü” dolayısıyla Dom vatandaşlarla iftarda bir araya geldi.

Ordu evinde düzenlenen iftarda Vali Karaloğlu, Domlarla yakından ilgilendi, onların sorunlarını ve taleplerini dinledi.

İftardan sonra açıklama yapan Vali Karaloğlu, Mübarek Ramazan ayında toplumun farklı kesimleri ile iftar sofralarını paylaştıklarını söyledi.

Diyarbakır’da yaklaşık 20 bine yakın Dom vatandaşın yaşadığını belirten Karaloğlu, “Diyarbakır’da Allah'a hamdolsun Dom vatandaşlarımızla, diğer vatandaşlarımız kaynaşmış durumda. Dışarıdan bakıldığında çok ciddi bir problem gözükmüyor.” dedi.

Türkiye’de 20 yıl öncesine kadar Roman vatandaşlarla ilgili toplumda ötekileştirme ve farklı algı meselesi olduğunu ifade eden Karaloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Roman açılımı yaptığını anımsattı. 

Karaloğlu, şunları dile getirdi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız şunu söyledi; ben her türlü ayrımcılığı, ırkçılığı, ötekileştirmeyi reddediyorum. Roman vatandaşlar bu ülkenin birinci sınıf onurlu şerefli vatandaşlarıdır. Devlet olarak bunun gerekliliğini yapmaya başladık, çok yol, mesafe aldık, çalışmaya devam ediyoruz. Artık Roman, Dom vatandaşlarımızın dernekleri, federasyonları, konfederasyonları var. Kendilerini ifade edebiliyorlar. Türkiye'de bunlar 20 sene önce olmayan şeylerdi.”

Dom vatandaşların ülkeye bağlı olduğunu vurgulayan Karaloğlu, şunları aktardı:

“Sevgili Dom vatandaşlarımız biz biliyoruz ki siz bu vatana, millet aşıksınız. Vatanınızla, milletinizle, bayrağınızla hiçbir sorununuz yok. Biz bunu çok iyi biliyoruz. Bundan sonra da var olan sorunları elbirliğiyle, gönül birliğiyle aşmaya devam edeceğiz ve bu ülkeyi hep birlikte geleceğe taşımış olacağız.”

Programda Domlar Araştırma Geliştirme Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Yalçın da bir konuşma yaptı.

Kaynak

Diyarportal
Official Verified Account

Diyarportal.com diyarbakır adına açılmış olup diyarbakırda yaşananları size sunmak için açılmıştır

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://diyarportal.com/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!