Bölge itfaiyecileri Diyarbakır’ı gezdi
Diyarbakır...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB) işbirliğiyle gerçekleştirdiği temel itfaiye programı kapsamında Diyarbakır’a gelen itfaiyeciler için gezi programı düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi, çevre il ve ilçelerden Diyarbakır’a gelerek uygulamalı itfaiye, teorik afet yönetimi ve koordinasyon eğitimleri alan itfaiyecileri Diyarbakır’ı tanıttı.

Mardin, Hakkâri ve Muş, Batman belediyelerinde 21 itfaiye erinin katıldığı gezi programında itfaiyeciler, kent merkezi ve Eğil ilçesindeki tarihi ve kültürel mekânları gezdi.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bağlı rehberler eşliğinde İçkale Müze Kompleksi, Hz. Süleyman ve 27 şehit sahabe kabirlerinin bulunduğu alan, Ulu Camii, Hasanpaşa Hanı, Kervansaray (Deliller Hanı), Diyarbakır Kent Müzesini gezen itfaiye erlerine tarihi ve kültürel mekânlarla ilgili bilgi verildi.

İtfaiye erleri merkezdeki tarihi yerlerin yanı sıra Eğil'de bulunan peygamber kabirleri, Asur Kalesi ve Kral Kaya mezarları ile Dicle baraj gölünü de rehberler eşliğinde gezerek yakından görme fırsatı yakaladı.

Diyarbakır İtfaiyesi Eğitim Amiri Veysel Murat Tapan, bölgede görev yapan ve Diyarbakır’a eğitim almaya gelen itfaiye erlerine kenti tanıtmak amacıyla gezi programı düzenlediklerini söyledi.

Tapan, itfaiyecilere 2 gün boyunca gerçek yangın, kurtarma operasyonlarında karşılaşabilecekleri yangına müdahale, söndürme ekipmanlarının kullanım teknikleri, arama-kurtarma yöntemleri, doğalgaz ve LPG müdahalesi, simülasyon uygulama eğitimleri verdiklerini belirtti.

İtfaiye erlerinin motivasyonlarını artırmak için Diyarbakır’ın tarihi ve turistik yerlerini gezdirdiklerini ifade eden Tapan, bölge itfaiyecilerine yönelik eğitim çalışmalarını sürdüreceklerini aktardı.

Hakkari Şemdinli İtfaiyesinde görevli Ufuk Bilicier, 2 gün boyunca süren eğitimlerin eksikliklerini giderme noktasında çok önemli bulduğunu vurguladı.

Eğitimden öğrendiklerini Şemdinli’de itfaiye arkadaşlarına aktararak kendilerini geliştirmek için çalışacaklarını kaydeden Bilicier, gezi programı kapsamında Diyarbakır’ın tarihi ve turistik yerlerini görmekten çok mutlu olduğunu ifade etti. 

Mardin Ömerli İtfaiyesi’nde görevli itfaiye eri Mehmet Çelik, eğitimden çok memnun kaldığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Çelik, Peygamberler Şehri diye anılan Diyarbakır’ı gezmenin ve yakından tanımaktan çok memnun olduğunu anlattı.

 

Diyarportal
Official Verified Account

Diyarportal.com diyarbakır adına açılmış olup diyarbakırda yaşananları size sunmak için açılmıştır

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://diyarportal.com/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!